/   roiue.com   / Srpski  

2019-10-21 14:25:21

Dostava vode u cisternama u improvizovani migrantski kamp „Vučjak“ kod Bihaća, u kojem boravi nekoliko stotina migranata, obustavljena je danas, prvi put u poslednja četiri i po meseca.

Ilustracija Foto: EPA/PETER KLAUNZER

Sekretar Crvenog krsta Bihać Selam Midžić potvrdio je za banjalučki portal Srpskainfo da će danas biti obustavljen i odvoz smeća.

„Znate sta znači ostati bez vode, to je katastrofa. Moramo naći neko rešenje za ove ljude“, rekao je Midžić.

On je kazao da je „srećom lepo vreme“, ali da ne sme ni da pomisli šta će se desiti u tom kampu kada padne kiša i stigne zima.

Delegacija EU u BiH pozvala je pre nekoliko dana vlasti u Bihaću da odmah prestanu s prisilnim premeštanjem migranata u kamp „Vučjak“, navodeći da taj prihvatni centar mora da bude zatvoren, jer je neuslovan.

„Ne samo da je to nesigurna, već je i nedostojna lokacija“, navela je Delegacija EU u BiH.

Delegacija EU je upozorila da vlasti BiH „ne smeju da ugroze ljudske živote, s obzirom na dolazeću zimu“ i da je EU spremna da pruži značajnu pomoć za unapredjenje lokacija za smeštaj migranata.

EU je od 2018. godine obezbedila 34 miliona evra za smeštaj migranata, a ta podrška uključuje osiguravanje skloništa, hrane, vode, sanitarija, odeće, psiho-socijalne pomoći, kao i pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama u pet prijemnih centara, navodi se u saopštenju Delegacije EU.


danas.rs @OnlineDanas
danas vode dostava kamp migranata vujak obustavljena nekoliko delegacija kampu bihaa https
User comments